Het Kinderdagverblijf

Michelles Kinderopvang is een kleinschalige kinderopvangorganisatie vlak bij het centrum van Heerlen. Hier dragen wij zorg voor uw kind zoals u dat thuis ook zou doen, met warmte, rust, leuke activiteiten en gezelligheid.

Ruime openingstijden

Wij zijn geopend vanaf 7.00 uur tot 18.30 uur. Openingstijden zijn altijd bespreekbaar dus indien er behoefte is aan incidenteel opvang buiten de bovengenoemde tijden, laat het ons weten.

Flexibele opvangplaatsen en opvangtijden

Komt het voor dat u een keer een andere dag nodig heeft dan vooraf afgesproken? Of dat u een keer eerder of langer opvang nodig heeft? Geen probleem! Hiervoor hebben we flexibele opvangplaatsen en flexibele openingstijden.

Kleine groepen

De groep is klein. Dagelijks worden er maximaal 20 kinderen opgevangen. Hierdoor is er voortdurend volop aandacht voor ieder kind en leren kinderen en leidsters elkaar goed kennen. De groep wordt gesplitst op basis van leeftijd en ontwikkeling 1 groep met 0 en 1 jarigen, 1 groep met 2 en 3 jarigen.

Eten en drinken

De tarieven zoals deze beschreven zijn, zijn inclusief tussendoortjes en de lunch. Gezonde voeding vinden we belangrijk. Daarom bieden we bij de lunch vaak extra groente aan.

Flesvoeding, evt speciale voeding, fruit en de avondmaaltijd wordt door de ouders meegegeven.

Het is mogelijk kinderen bij ons ook de avondmaaltijd te laten gebruiken. Wij zullen de zelf meegebrachte maaltijden serveren aan een gezellig gedekte tafel. Gedachte achter dit aanbod is vooral rust creëren voor ouders en kind in de vroege avond. Het kind heeft lekker gegeten als hij thuis komt en kan in alle rust genieten van papa en mama voor hij naar bed gaat.

Eigen slaapplek

Voor de kinderen die thuis overdag slapen, zijn er uiteraard bedjes beschikbaar. De kinderen hebben een eigen bedje met hun eigen pyama, slaapzak en knuffel (deze blijven op de locatie). De slaapplek is dan ook snel vertrouwd waardoor een kind maar korte tijd nodig heeft om te wennen en snel het slaappatroon van thuis kan voortzetten.

Eerste proefdag is gratis

Uiteraard mag een kind een paar uur “proefdraaien”. Hiervoor maken we samen een afspraak, een paar dagen voor de opvang daadwerkelijk start.

Buiten spelen

De tuin die aan de locatie grenst, staat volledig ter beschikking voor het kinderdagverblijf. De zachte ondergrond en indeling zorgt ervoor dat de kleintjes hier veilig kunnen spelen. Ook hier hebben we oog voor de ontwikkeling van het kind en bieden we daarop gericht activiteiten aan.

Daarnaast gaan we veel naar buiten en zijn dan ook regelmatig te vinden bij het Bekkerveld, in het Aambos of in de speeltuin. De terreinen zijn afwisselend en zorgen ervoor dat er bij iedere gelegenheid iets anders te beleven valt.

Speelplezier (VVE Voorschoolse educatie)

imagesKinderen zijn net sponsjes, ze leren de hele dag door en ontdekken ieder moment nieuwe dingen. Om ze hierin goed te kunnen begeleiden en uit te kunnen dagen, werken wij met de methode Speelplezier.

Speelplezier is 1 van de 3 methodes waarmee Vroeg en Voorschoolse educatie aangeboden kan worden. De naam zegt het al: spelenderwijs heel veel leren.
Binnen Heerlen zijn we hiermee één van de weinigen die dit doen.
Wil je hier meer over weten of wil je een indruk krijgen van hoe dit in zijn werk gaat? Bel voor een afspraak en kom kijken! 

Nijntje beweegdiploma

KNGU Online Keurmerk definitiefDat bewegen gezond is weten we allemaal. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze kinderen voldoende beweging krijgen en hierin uitgedaagd worden. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling, voor de sociale ontwikkeling, voor de conditie en voor het zelfvertrouwen maar is vooral ontzettend leuk!

Binnen het kinderdagverblijf krijgen onze kids dan ook “beweeglessen” en  kunnen ze een heus beweegdiploma behalen, iets om trots op te zijn!