Coronavirus

Update januari 2022

Kinderdagverblijf en BSO zijn volledig open.

 

Update 22-03-2021

 

Ons kinderdagverblijf is sinds 9 februari weer geopend met de nodige voorzorgsmaatregelen. 

De BSO is tot nader order alleen nog geopend voor nooropvang.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag gewoon telefonisch bereikbaar voor vragen, aanvragen voor rondleiding etc op 045-7503871 of 0636418916. Ook zijn wij bereikbaar via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update 1-5-2020

Vanaf 11 mei gaan onze deuren weer open, ook voor kinderen buiten de noodopvang. Uiteraard kan dat niet zo maar en zijn we gehouden aan richtlijnen en instructies vanuit het RIVM. Komende week zullen we dan ook gebruiken om alle voorzorgsmaatregelen te treffen zodat maandag 11 mei veilig open kunnen.

Update coronavirus

Heerlen, 19-03-2020

De volgende maatregelen zijn door de gemeente en de overheid bekend gemaakt.

• Eerder is jullie gevraagd de facturen zoals gebruikelijk te blijven voldoen. Dit verzoek blijft ongewijzigd. Wel is inmiddels bekend dat de overheid bezig is een regeling te treffen waarbij jullie eigen bijdrage gecompenseerd gaat worden. Goed nieuws lijkt me!
• Noodopvang voor noodgevallen.
Onze opvang is enkel nog geopend als noodopvang en is bedoelt voor opvang van kinderen van ouders werkzaam in een vitaal proces. Welke beroepen en sectoren dit zijn, kun je vinden op de site van de overheid. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen.  In het licht van de doelstelling zo min mogelijk persoonlijke contacten te hebben, hebben wij hierin gekozen voor het volgende beleid:
1 ouder kinderen: werkt deze ouder in een vitaal proces, vangen wij de kinderen op.
Kinderen waarvan beide ouders in een vitaal proces werken, vangen wij ook op.
Kinderen waarvan 1 van de ouders werkzaam is in een vitaal proces en de andere ouder niet, vangen wij in principe niet op. Is er echter sprake van een noodgeval waarin het echt niet mogelijk blijkt om het kind door de andere ouder of ergens anders op te vangen dan bij ons, kunnen deze ouders bij ons terecht.
• Kinderopvangorganisaties gaan nu ook in noodgevallen kinderen opvangen waarmee geen contract loopt. Uiteraard gaan wij dat ook doen, indien nodig.
• Binnen de gemeente Heerlen worden 24 uurs opvangplekken gerealiseerd. Waar deze komen is nog niet bekend, op de site van de gemeente zal hier snel meer informatie beschikbaar komen.

Update coronavirus

Heerlen, 15-3-2020, 21.00 uur

In de vanavond gegeven persconferentie door ministers Slob (onderwijs) en Bruins (medische zorg en sport) ivm het coronavirus, hebben zij verdere maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen betreffen nu dus ook de kinderopvang.

Maatregel die afgekondigd is: vanaf maandag 16 maart tot en met 6 april gaan alle kinderopvangorganisaties en scholen dicht. Zij zullen alleen nog opvang bieden aan kinderen van ouders die werkzaam zijn in de vitale sectoren.

Wat betekent dit voor ons?
Ook wij zullen gedurende deze periode alleen nog kinderen op gaan vangen waarvan beide ouders werkzaam zijn in de vitale sectoren. Welke beroepen en sectoren dit zijn, kun je vinden op de site van de overheid. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen.

Kinderen met ouders niet werkzaam binnen één van deze sectoren, mogen wij in deze periode helaas niet meer opvangen.

 Update coronavirus

Heerlen, 12-3-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte, hebben wij ons protocol aangescherpt.

Dit zijn de maatregelen die we extra nemen:

Heeft een kind meer dan 38 gaden koorts of moet het veel hoesten of heeft het last van kortademigheid? Dan wordt ouders verzocht om het kind direct op te komen halen. Heeft het kind deze klachten al als het gebracht wordt, dan verzoeken we de ouders om het kind weer mee naar huis te nemen. We adviseren in dit geval het ziekteproces verder af te wachten. Indien de klachten erger worden, adviseren we, zoals gebruikelijk, contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie over het vrloop van het virus kun je vinden op de site van de GGD: https://www.ggdzl.nl/professionals/infectieziekten/bestrijding-infectieziekten/coronavirus/

Coronavirus

Heerlen, 02-03-2020

Beste ouders,

Nu het Coronavirus dichtbij lijkt te komen, willen we jullie graag informeren wat wij als organisatie hiermee doen. In nauw contact met de GGD en het RIVM volgen we de ontwikkelingen op de voet. Hun adviezen zijn voor ons leidend.

We volgen zorgvuldig ons vaste hygiëneprotocol. De volgende maatregelen om verspreiding van een virus te voorkomen zijn heel simpel maar zeer effectief en kun je ook zelf nemen:

  • Was je handen vaak. Minimaal 20 seconden.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en desinfecterende handgel.

Daarbij zijn we extra alert bij ziekteverschijnselen: temperatuur boven 38C, hoesten en niesen.

Zoals altijd gaan we bij ziekteverschijnselen in overleg met de ouders. Wij zullen hierbij kritisch kijken welke symptomen het kind heeft en, indien wij dit nodig achtten, de ouder vragen het kind op te halen.

Meer informatie over het verloop van het virus kun je vinden op de site van de GGD: https://www.ggdzl.nl/professionals/infectieziekten/bestrijding-infectieziekten/coronavirus/