Ouderondersteuning

Met kinderen omgaan is als meerijden met een trein die dan weer door een prachtige vallei rijdt om vervolgens via een gammel bruggetje net te ontsnappen aan een gapend ravijn....

Of je nu de ouder, de juf van de kinderopvang, de opa of oma, of de toevallige passant bent van de hysterisch dreumes in de supermarkt die echt alleen maar de DORA KOEKJES WIL EN NIKS ANDERS...allemaal willen we dat het stopt maar het lijkt een onmogelijke doelstelling! De toevallige passant is nog wel het beste af, die kiest gewoon het hazenpad of zegt op net hoorbare geluidssterkte wat hij/zij ervan denkt, maar de rest kan niet anders dan ermee dealen.

En dat vinden wij nu net zo leuk!

Binnen Michelles Kinderopvang zijn we heel bewust bezig met opvoeden in de meest brede zin van het woord. We praten veel met elkaar over opvoeden, over hoe je bepaald gedrag zou kunnen veranderen en hoe je hierover ouders zou kunnen instrueren. Voor mij is het een must als je professioneel werkt met kinderen en je je vak serieus neemt!

Nee, natuurlijk weten we niet alles op te lossen maar we kunnen wel met ouders meedenken als zij tegen een probleem aanlopen en onze ervaringen over en weer delen.

Datzelfde geldt vanuit onze opvang naar de ouders toe. Wij zullen altijd het gesprek aan gaan met ouders als wij gedrag constateren dat wij opvallend vinden of waar vragen bij opkomen. 

In praktijk komt het erop neer dat over en weer gedrag van de kinderen besproken wordt. Ik ervaar het als erg prettig op deze informele manier met de ouders te communiceren. Door samen te werken kunnen we een sfeer creeeren voor het kind waarin we het beste uit hem of haar halen.