Skip to main content

Dagindeling en activiteiten

Dagindeling en activiteiten

Kleinschalig kinderdagverblijf en BSO onder 1 dak!

We ontvangen de kinderen na school van harte met vers fruit en groente en een glas drinken. Na gezamenlijk de dag doorgenomen te hebben, is er tijd voor actie! We bieden iedere dag een activiteit aan waaraan kinderen vrijwillig deel kunnen nemen. Omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen bij ons zichzelf kunnen zijn en geen verplichtingen voelen, laten we ze vrij in hun keuzes. Uiteraard begeleiden we ze hierin, waar nodig. Als het even kan hebben we een activiteit buiten. We zijn dan ook regelmatig te vinden op het Bekkerveld, in het Aambos of in de speeltuin.

Vakantie en studiedagen

  • 7.30 uur – 9.00 uur inloop.
  • Vanaf 9.15 uur start het dagprogramma. Gedurende de vakantieperiodes zullen er activiteiten georganiseerd worden die meerdere uren van een dag in beslag nemen. Iedere dag zal er iets leuks te beleven zijn.
    De meeste kinderen brengen thuis een behoorlijke tijd achter de tv of spelcomputer door. Dat is natuurlijk ook super leuk. Wij hebben ervoor gekozen dit alleen tijdens de "hele dagen" beschikbaar te stellen. Op deze manier wordt een spelletje op de WII of de PS, of met z'n allen een film kijken, een feestje.
  • 10.30 uur: groente en fruit moment door ons aangeboden
  • 12.00 uur: gezellig samen lunchen (zelf meegebracht)
  • 14.30 uur: snack moment (groente, fruit, yoghurt, cracker met iets lekkers, zelfgemaakte soep etc)
  • 16.30 uur: nog een tussendoortje.

Thema’s

Het gehele jaar door worden er thema weken georganiseerd. In deze weken stemmen we de activiteiten af op een bepaald thema meestal gericht op een “feest-moment” in het jaar. Denk daarbij aan carnaval, Pasen, kerst, jaargetijden, vader/moederdag etc. maar ook thema’s door de kinderen zelf aangedragen.