Dagindeling en activiteiten Kinderdagverblijf

Dagindeling

Binnen Michelles Kinderdagverblijf hebben we een steeds terugkerende dagindeling. Dit geeft duidelijkheid en rust voor de kinderen, ze weten wat ze van de dag kunnen verwachten. De dagindeling heeft eetmomenten als rode draad. Tussen deze momenten in worden activiteiten aangeboden

In de ochtend worden de kinderen gebracht door de ouders.
 
Om 9.00 beginnen we het kringgesprek. We beginnen de dag met het goedemorgen liedje en spelen het poppenspel (VVE) van het thema op dat moment.
 
Vervolgens gaan we samen aan tafel voor fruit en/of groente.
 
Tot de lunch spelen, dansen, knutselen we met elkaar, of gaan we lekker naar buiten.
 
Rond 11.45 uur gaan we aan tafel voor de lunch met brood, gezond en zoet beleg en een beker melk. Ook wordt er wel eens een lekkere pannenkoek gebakken of koken we een eitje.
 
Gedurende de hele middag worden er leuke activiteiten ondernomen zoals vrij spelen, knutselen, wandelen, spelen in de tuin, puzzelen etc.
 
In de middag rond 14.30 uur wordt er nog een keer fruit aangeboden en de kindjes die (warm) eten meegenomen hebben krijgen ook dit aan het eind van de middag rond 16.30 uur.

Uiteraard zullen de kinderen tot ongeveer 3 jaar tussendoor slapen. De slaapmomenten zijn in de ochtend en in de middag en kunnen per kind verschillen. Ons uitgangspunt is hierbij de behoefte van het kind, in overleg met de ouders. Voor ieder kind is dan ook een bedje beschikbaar.

Maar soms ben je zo moe van het spelen dat je je bedje net niet meer haalt ;-)

 

Voor de allerkleinsten wordt het schema van thuis gevolgd waardoor zij zoveel mogelijk regelmaat zullen ervaren.

 Activiteiten

De activiteiten stemmen we af op de aanwezige kinderen. Een greep uit de activiteiten: kinderspelletjes, knutselen, voorlezen, verkleedpartijtjes. Door de aangrenzende tuin hebben we de mogelijkheid veel buiten te zijn. Kinderen kunnen lekker spelen op het gras, kunnen hun energie kwijt en halen een frisse neus. Doordat de tuin aangrenzend aan de leefruimte van de kinderen is, is het niet noodzakelijk het pand te verlaten. In overleg met de ouders kan dit wel gebeuren voor bijvoorbeeld een bezoekje aan het bos of de speeltuin.