Skip to main content

Wat maakt Michelles Kinderdagverblijf zo bijzonder?

Michelles Kinderdagverblijf

Kleinschalig kinderdagverblijf en BSO onder 1 dak!

Kinderen brengen een belangrijke periode van hun eerste levensjaren bij ons door. Michelles KDV biedt opvang in een huiselijke sfeer waar kinderen zich kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn. Wij stimuleren kinderen in hun ontwikkeling door ze activiteiten aan te bieden die hen aanspreken met mogelijkheden tot ontspanning en inspanning. Een rijke uitdagende omgeving waarin kinderen diverse mogelijkheden hebben om zich op een stimulerende manier te vermaken, ook voor de allerkleinste. 

Doordat we zelfstandig zijn kunnen we zelf creatief reageren op de behoefte die specifiek bij onze kinderen en onze ouders ligt en zijn we niet gebonden aan regels of afspraken met andere vestigingen zoals bijvoorbeeld in een grotere organisatie. 

Contact met de ouders vinden we ontzettend belangrijk. Omdat we zo klein zijn, ontstaat er al heel snel een soepel contact. Tijdens ieder breng of haalmoment is er gelegenheid tussen ouder en leidster even met elkaar te spreken en evt bijzonderheden rondom het kind met elkaar uit te wisselen. Wij denken met je mee en zien het als onze taak jou te ontzorgen in de zorg rondom je kind. 

Het kinderdagverblijf bestaat uit 2 stamgroepen. 1 groep voor kindjes tot 2 jaar (maximaal 6 kinderen op een dag) en 1 groep voor kindjes vanaf 2 jaar (maximaal 15 kinderen op een dag). Binnen onze opvang werken alleen vaste begeleidsters vanuit ons team. Heel klein dus met alle ruimte voor individuele aandacht voor jouw kind. 

En wil je een keer een dag ruilen? Dan kan dat kosteloos, mits de planning dat toe laat. 

De tuin die aan de locatie grenst, staat volledig ter beschikking voor het kinderdagverblijf. De zachte ondergrond en indeling zorgt ervoor dat de kleintjes hier veilig kunnen spelen. Ook hier hebben we oog voor de ontwikkeling van het kind en bieden we daarop gericht activiteiten aan.

Daarnaast gaan we veel naar buiten en zijn dan ook regelmatig te vinden bij het Bekkerveld, in het Aambos of in de speeltuin. De terreinen zijn afwisselend en zorgen ervoor dat er bij iedere gelegenheid iets anders te beleven valt.

Speelplezier (VVE Voorschoolse educatie)

Kinderen zijn net sponsjes, ze leren de hele dag door en ontdekken ieder moment nieuwe dingen. Om ze hierin goed te kunnen begeleiden en uit te kunnen dagen, werken wij met de methode Speelplezier. Speelplezier is 1 van de 3 methodes waarmee Vroeg en Voorschoolse educatie aangeboden kan worden. De naam zegt het al: spelenderwijs heel veel leren.

Nijntje beweegdiploma

Dat bewegen gezond is weten we allemaal. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze kinderen voldoende beweging krijgen en hierin uitgedaagd worden. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling, voor de sociale ontwikkeling, voor de conditie en voor het zelfvertrouwen maar is vooral ontzettend leuk! Binnen het kinderdagverblijf krijgen onze kinderen dan ook “beweeglessen” en kunnen ze een heus beweegdiploma behalen, iets om trots op te zijn!